Příprava pomazánek

Publikováno: 30.1.2024 Autor(ka): Kristýna Vránková

V měsíci lednu se v pracovních činnostech opět zabýváme přípravou pokrmů. Zopakovali jsme si vše, co víme o bezpečnosti práce, hygienických návycích při práci v kuchyni, základním vybavení kuchyně, přípravě stolu a pravidlech správného stolování.

Tento týden přišla na řadu příprava pokrmu. Tentokrát jsme si vybrali přípravu tří pomazánek a to vajíčkové, sýrové a rybičkové. K pomazánkám jsme si připravili i zeleninu a ovoce na ozdobení. Ovoce jako nashi nebo granátové jablko, které jsme dostali v rámci projektu Ovoce a mléko do škol, jsme tak někteří ochutnali úplně poprvé. 

Pak už jsme se jen pustili do ochutnávání a každý si mezi pomazánkami našel svého favorita. Chutnali nám dokonce natolik, že jsme si všichni po příchodu do třídy museli jít odpočunout na koberec, aby nám vytrávilo.

Tak zase příště a vaření zdar!