Bylinková svačinka

Bylinková svačinka

Publikováno: 9.5.2023

Řeřichu, náš dárek z akce v SVČ, jsme už snědli.

Zasetá semínka řeřichy nám vyklíčila a vyrostla. A nad rychlostí růstu jsme doslova žasli. Každý den rostlinky řeřichy byly nejméně o centimetr vyšší.

V hodině pracovních činností jsme potom část naší úrody ochutnali v podobě drobné svačinky a zbývající část si každý odnesl domů, kde ji mohl dále použít.

Řeřicha setá je totiž malý zázrak, PROTOŽE:

- její pěstování má jenom samé výhody - roste rychle a doslova vždy a všude - na záhoně, v truhlíku, na kousku vlhké vaty v zimě za oknem

- má jemně štiplavou chuť a hodí se do všech salátů a pomazánek, na které si vzpomeneme, k posypání vařených brambor nebo třeba jen na chléb s máslem

- dokáže pročistit játra, žlučník, ledviny, krev i trávicí trakt, je to takřka univerzální lék

- obsahuje hodně vitamínu C, vitamíny B1, B2, B3, B6, K, provitamín A, z minerálních látek hlavně železo, vápník, hořčík, fosfor, síru, draslík a dokonce i trochu jódu

A TO SE VYPLATÍ!